torstai 25. marraskuuta 2010

MAA-ARTISOKKAKEITTO


Maa-artisokkakeitto

500 g maa-artisokkaa
1-2 sipulia 
8dl kasvislientä 
2 dl kermaa

päälle: tryffeliöljyä ja tuoreita yrttejä

Kuori ja pilko maa-artisokat ja laita ne kylmään veteen. Kuori ja pilko sipulit. Keitä kasvikset kasvisliemessä pehmeiksi. Soseuta. Lisää kerma ja suolaa, jos tarvis. Tarjoile muutaman tryffeliöljytipan ja tuoreen timjamin kera.

Haastavinta ohjeessa on ilman muuta maa-artisokkien kuoriminen, ks. edellinen postaus. Tryffeliöljyn voi korvata esim. yrttiöljyllä hyvin.  Samettista ja taivaallisen makuista, sopii hyvin juhlavaksi alkuruoaksi. 

2 kommenttia:

  1. Maukas keitto-ohje mielelläni nappaan sen mukaani :)
    Maa-artisokat on tosiaan hieman työläät kuorrittavat, mutta onneksi keitto lautasella sitä ei enää muista :) Kaunis kuva!

    VastaaPoista
  2. Nappaa ihmeessä, tämä on tosi ihanaa ! Ja kiitos :-)

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !